creatief detail patchwork quilt
rood

 

Roos Dieker-Zeegers


Hallo allemaal,

Welkom op mijn website. Mijn naam is Roos Dieker-Zeegers. Ik geef allerlei patchwork- en quilt cursussen Ik ben geboren in Kinderdijk, het dorp met de beroemde Nederlandse molens. Als kind was ik altijd al met lapjes bezig en naaide ik kleertjes voor m’n barbies. Ik quilt vanaf 1993. Toen ik op kamers ging in Rotterdam, wilde ik graag een creatieve cursus volgen. Toevallig gaf een vrouw bij mij in de straat patchworkles. Omdat haar basiscursus vol zat, ben ik meteen maar aan een sterrencursus begonnen. Vrij pittig voor een beginner, maar sindsdien ben ik verslaafd.

Sinds 2005 woon ik in Lochem en een jaar later ben ik gestart met mijn eigen patchwork & quilt-atelier, genaamd CreAtelier "Dutch Rose”. Twee  avonden per week geef ik verschillende cursussen en workshops bij mij thuis. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Zo kunt u bij mij o.a. leren hoe u uw eigen quilt ontwerpt en tekent, maar ook een cursus Kleurenleer volgen, Samplerblokken of ingewikkelde sterren tekenen en naaien, Crazy patchwork of Paperpiecing leren. Ik heb elk jaar zo’n 40 cursisten uit Lochem en omstreken. Ik vind het heel leuk om mensen iets te leren en hen voor het patchwork enthousiast te maken.

Nieuwsgierig geworden naar mijn quilts, klik dan hier. Wilt u meer informatie over de verschillende cursussen en workshops, klik dan hier.